Ringen

Om de juiste ringmaat voor jezelf te bepalen is het goed om te weten dat er doorgaans twee verschillende maten worden gebruikt. De binnendiameter of de omtrek. Over het algemeen zijn de ringen van ByIlke 'one size', wat willen zeggen dat deze verstelbaar zijn in grootte. Toch geven we graag even een maattabel mee.

 

Binnendiameter meten

Om de binnendiameter te meten kan je bijvoorbeeld een ring nemen die je al hebt en die goed past. Je legt deze ring op een meetlat of meetlint en meet het breedste stuk van de ring (langs binnen) zo nauwkeurig mogelijk. Het deel dat zichtbaar is aan de binnenzijde van jouw ring toont de juiste ringmaat in millimeters.

 

Omtrek meten

Hiervoor kan je een stukje lint of touw rond jouw vinger doen. Belangrijk is dat je het lint of touwtje niet té strak rond je vinger houdt, maar wel nauw genoeg zodat de ring later goed past. Duid op het lint aan waar beide delen van het lint of touwtje elkaar tegenkomen. Daarna kan je makkelijk met een meetlat of meetlint van punt naar punt opmeten.

Belangrijk!

Houd er rekening mee dat de omvang van je vingers beïnvloedt kan worden door temperatuur (warmte en koude) en fysieke omstandigheden (zwangerschap, hormonen, ziekte,...). Het ideale moment om je vingers op te meten is op een rustig moment bij kamertemperatuur.

Kettingen

Kettingen zijn er in verschillende soorten en maten. De lengte ervan blijft altijd een persoonlijke smaak en keuze. Over het algemeen hebben alle kettingen één overeenkomst: een verstelbare sluiting die varieert van 5 tot 7 cm. Zo kan je de kettingen op verschillende lengtes dragen.

Je kan ervoor kiezen om de perfecte lengte voor jou op te meten. Dit kan je doen door een touwtje te gebruiken op de lengte die jij mooi vindt. Het touwtje kan je daarna meten met een meetlat of -lint.
Je kan ook de kettingen meten die je al hebt.

Armbanden

Bedelarmbanden en verstelbare armbanden worden aangeduid met een polsomtrek. Ook bij onze armbandjes vind je alle afmetingen.

Je kan de omtrek van je pols het makkelijkste opmeten met een touwtje of een meetlint. Meet hiervoor direct onder de ronde knobbel aan de kant van je pink.

Meet je met een touwtje dan ga je te werk zoals bij het opmeten van je ringmaat. Duid aan waar beide punten samenkomen en meet daarna van punt naar punt de lengte van het touwtje.

Een armband zit het fijnste wanneer deze 1 tot 2 cm groter is dan de werkelijke omtrek van je pols.

Niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons gerust.